T.C. Kırklareli Üniversitesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ve Beraberindeki Heyet Bulgaristan Ziyaretinde Bulundu

Bu haber 07.11.2012 tarihinde yayınlandı ve toplam 1005 kez okundu. Bu haber kategorisinin RSS beslemesi için tıklayınız.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa AYKAÇ ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cengiz CEYLAN, Sürekli Eğitim Merkezi ve Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar DURSUN, Afrika Araştırmaları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa YAYLA, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Raşit GÜNDOĞDU, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdür yardımcısı Öğr. Gör. Ahmet ALTAY ve Uluslar arası İlişkiler Koordinatörü Okutman Ammar TEKİN'den oluşan akademik heyet, 1-3  Kasım 2012 tarihleri arasında Sofya Kütüphanecilik ve Bilgi Teknolojileri Üniversitesi'nin davetlisi olarak Bulgaristan'a akademik bir ziyaret gerçekleştirmişlerdir.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ başkanlığındaki heyet, Sofya Kütüphanecilik ve Bilgi Teknolojileri Üniversitesi'nin onur konuğu olarak "Bilgi Toplumu ve 21. Yüzyılda Humanizm" isimli Uluslar arası Konferansın açılış törenine katılmıştır. Konferansta üniversitemizi temsilen Öğr. Gör. Ahmet ALTAY, Okutman Ammar TEKİN, Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar DURSUN ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yayla tarafından "Bilgi Toplumunda Kütüphanelerin Rolü" isimli bir tebliğ sunulmuştur.

Ardından Sofya Kütüphanecilik ve Bilgi Teknolojileri üniversitesinde bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantı sırasında SULSİT Rektörü Stoyan DENCHEV, iki üniversite arasındaki Erasmus anlaşması ve imzalanan protokol ile başlayan işbirliğinin karşılıklı ziyaretlerle daha da güçlendiğini ve bundan sonraki süreçte de birçok konuda Kırklareli Üniversitesi ile İşbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Rektörümüz Mustafa AYKAÇ ise; Sofya'da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, karşılıklı ziyaretlerin hem iki üniversite arasında hem de iki ülke arasındaki kardeşlik duygusunu güçlendireceğini ve daha da büyük işbirlikleri ve çalışmalara zemin hazırlayacağını belirtti. Toplantı sırasında Sofya Kütüphanecilik ve Bilgi Teknolojileri üniversitesi bünyesinde Türkçe Öğretim Merkezi kurulması, Kırklareli Üniversitesi bünyesinde Bulgar Dili Öğretim Merkezi kurulması, her iki üniversite arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi ve İki üniversitenin taraf olacağı somut proje önerileri tartışıldı.

Ziyaretin ikinci günü sabah saat 10:30'da Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ beraberinde Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cengiz CEYLAN ve Afrika Araştırmaları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa YAYLA ile birlikte Bulgaristan Kültür Bakanı Vejdi RAŞİDOV'u makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında iki ülke arasında kültürel ve akademik alanlarda işbirliğinin arttırılmasına yönelik temennilerde bulunuldu. Ardından Akademik Heyet, Bulgaristan Ulusal Kütüphanesi'ne bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret sırasında Yazma Eser Departmanı Sorumlusu Prof. Dr. Stoyanka KENDEROVA tarafından Bulgaristan Ulusal Kütüphanesinde bulunan Osmanlıca belgeler ve yazma eserlerden örnekler gösterildi. Ulusal kütüphanede verilen hizmetler küçük bir geziyle tanıtıldı. Ulusal Kütüphane ziyaretinin sonrasında Bulgaristan Büyükelçisi İsmail ARAMAZ makamında ziyaret edildi. Ziyaret esnasında çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulunuldu. Beraberindeki heyetle Akşam saatlerinde Bulgaristan Milli Türk Talebe Birliğini ziyaret eden Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, ikram edilen çay eşliğinde genç öğrencilerle sohbet etti.

Dönüş yolunda Filebe'ye de uğrayan heyet burada "Mustafa Kemal Atatürk Kültürevi" yönetim kurulu başkanı Ahmet Pehlivan ile bir dizi temasta bulundu. Temasın ardından yeni oluşturulan Atatürk Kütüphanesi ziyaret edilerek; Kütüphane'nin geliştirilmesi ve Kırklareli Üniversitesi olarak verilebilecek destekler yönünde görüş alış verişinde bulunuldu.

Yukarı Git
  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
Çeviri özelliğinden yararlanmaya başlamak için lütfen bir dil seçiniz.