T.C. Kırklareli Üniversitesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi

8 Kasım Pınarhisar’ın Kurtuluşunun Yıldönümünde Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’ndan Konferans Etkinliği

Bu haber 09.11.2012 tarihinde yayınlandı ve toplam 1141 kez okundu. Bu haber kategorisinin RSS beslemesi için tıklayınız.

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen"Tarihsel Kaynaklar Işığında Pınarhisar" Konferanslar Dizisinin ikincisi Pınarhisar'ın Kurtuluş yıldönümü olan 8 Kasım 2012 Çarşamba günü, saat:14.00'de Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. V. Türkan DOĞRUÖZ'ün konuşmacı olarak katıldığı "Milli Mücadele'de Pınarhisar" isimli konferansın ardından misafirler için kokteyl düzenlendi.

Konuklar Arasında Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt ÖZMEN, Garnizon Komutanı İstihkam Albay Fikri Kayhan AKIN, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa CİNGÖZ, Cumhuriyet Savcısı Mehmet BAŞKAHYA Pınarhisar Savcısı Cihan SAĞLAM, İlçe Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim ERGİN, İlçe Jandarma komutanı Üsteğmen Necip KÖSE gibi isimlerin yer aldığı program Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Bahtiyar DURSUN ve Kaymakamı Mevlüt ÖZMEN'in yaptığı açılış konuşmaları ile başladı. Dursun, konuşmasında Pınarhisar Meslek Yüksekokulu olarak Pınarhisar için değer üretmeye gayret ettiklerini ve özellikle Pınarhisar'ın kurtuluş yıl dönümünde böylesine anlamlı bir etkinlik gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt ÖZMEN ise; bu tür etkinliklerin Pınarhisar için önemine değinerek; özellikle Akademik faaliyetlerin ilçeye farklı bir hava kattığını vurguladı.

Açılış konuşmasının ardındanYrd.Doç.Dr. V. Türkan DOĞRUÖZ " Milli Mücadele'de Pınarhisar" konulu konuşmasında Yunan İşgali döneminde Pınarhisar'da yapılan baskı ve zulümlerden bahsederek; belgelerle Pınarhisar halkının milli mücadeledeki çalışmalarını anlatmıştır. Konuşmanın ardından Yrd.Doç.Dr. V. Türkan DOĞRUÖZ'e Pınarhisar Kaymakamı  Mevlüt ÖZMEN tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Konferans sonrasında düzenlenen kokteylde Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr.Gör. M. Doğan KAMIŞ ve İkram Hizmetleri Programı öğrencilerinin hazırladıkları birbirinden lezzetli ikramlar konukların beğenisine sunulmuştur.

Yukarı Git
  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
Çeviri özelliğinden yararlanmaya başlamak için lütfen bir dil seçiniz.